Vores havn, din og min

New York har Central Park, Rio har Copacabana og i Dragør har vi vores havn. Det er vores rekreative sted, vores åndehul. Stedet hvor vi samles til havnefest, tager på legeplads med børnene, sætter båden i stand, drikker en kold øl med vennerne på en af caféerne eller bare nede i båden. Det er også en levende erhvervshavn med fiskere og virksomheder. Det er en havn, vi er stolte af og viser frem. Det er et sted, vi skal værne om passe på, som generationer før os har gjort. Ikke lade os friste til at sælge ud af for kortsigtede gevinster.

Hvad sker der nu
I øjeblikket skyder udviklingen af havnen i alle retninger, uden struktur og nogen egentlig plan. Nogen vil have husbåde og andre floteller, cafe´erne vil have større og større udeserveringsområder. Det kan ende med at blive et meget uskønt resultat, vi efterlader os her hvis vi ikke tænker os godt om. Der er ingen rød tråd i, hvordan vi udvikler vores havn i øjeblikket.

Liste T ønsker udvikling
Vi ønsker en udvikling af Dragørs havn, som først og fremmest er til glæde for alle Dragørs borgere og de erhvervsdrivende på havnen, ikke for de få, der har råd til en dyr bolig eller for turisterne. Vi ønsker en klar og tydelig plan for udvikling af havnen. Vi vil gerne arbejde for at gøre Dragør havn mere attraktiv for Dragørs borgere hele året rundt og stadig være tro mod byens historie og kulturarv. Understøtte vandklubberne så de fortsat kan udvikle sig. Udvide de maritime aktiviteter på havnen, med flere lystbådpladser, gøre plads til nye aktiviteter som etablering af turbådssejlads og havneplads til gamle bevaringsværdige træskibe. Have rum og plads til at der kan laves kortere aktiviteter som cykel- eller skøjtebane, skabe en udvikling til glæde og gavn for os alle sammen. Så vi også i fremtiden kan bruge vores havn til at det sjove og gode, sammen med dem vi holder af.

Venlig hilsen

Lars Kyrø
Næstformand, Liste T