Tennis og Dragør-kultur

Lad det være sagt med det samme: den verserende sag om flytning af Dragør Tennis handler slet ikke om tennisklubbens ve og vel. Det handler om boligbyggeri på Engvejsarealet, hvor Dragør Tennis har holdt til i en menneskealder. Så enkelt er det. Men hvorfor skal Dragørs tennisaktiviteter flyttes til Hollænderhalsområdet, når tenniskulturen trives så glimrende på Engvejsarealet? Dagsordenen har rod i C’s planer om privat boligbyggeri og A’s planer om socialt boligbyggeri på grunden. Udtrykket bliver det samme: mere beton og mindre grønt. Med andre ord: Mindre Dragør.

De grønne åndehuller
Dragør Kommune er kendetegnet ved en relativt tæt bebyggelse ud til grønne åndehuller. Det er netop disse, som giver Dragør karakter og dermed adskiller den fra mange andre byer. I Dragør har tennisklubben en fin placering ved Engvejen – midt mellem et gammelt skoleidrætsområde, et klassisk villakvarter og en fredet bypark. Bedre placering findes næppe. Engvejsområdet er et værdifuldt grønt indslag i ”Den grønne kile”, som strækker sig fra Kirkevej, gennem Kirkesti, Gamle og Nye Anlæg samt Dragør Bypark. Og tennisklubben understøtter på fineste vis et grønt og rekreativt udtryk.

Tennis spreder det gode budskab om motion i hverdagen
Tennis er en århundred gammel spiltradition, og den har gennem tiderne haft sine op- og nedture. Mest modstand har sporten haft i puritanske perioder rundt omkring i Europa. Traditionelt har tennis været en sport for rigmænd, som havde tid at øsle bort. I dag har sporten – i lighed med golf – fat i den brede befolkning, og vi understøtter i Dragør Kommunalbestyrelse, at motion og sund levestil skal indgå i hverdagen. På Engvejsarealet bliver motion synligt for os alle.

Dragør Tennis har en enestående placering
På trods af tenniskulturens enestående placering har et flertal af kommunalbestyrelsens medlemmer nu ønsket hele molevitten flyttet til Hollænderhalsområdet. Formålet: at få bebyggelse på Engvejsarealet. En flytning af tennisklubben vil være et klart minus i den kulturhistoriske karakterbog. Konservative har længe ønsket flytningen, men har stået ret alene med ønsket. Imidlertid har Socialdemokratiet vendt på en flad tallerken. Og Venstre og DF følger med. Men hvad er grunden? Er det udtryk for politisk puritanisme, at vi ikke må beholde tennis på Engvejsarealet? Skal alt virkelig nyttiggøres. Er disse partier slet ikke engageret i klubberne og deres tilbud om leg og motion? Eller kan flertallet virkelig ikke tåle tennis på et synligt sted i hverdagen? Hvad er grund til, at endnu en grøn plet skal bebygges?

Udvikling bør foregå som byfortætning
Vi må ikke veksle vores grønne åndehuller med beton og asfalt. I Liste T vil vi også udvikling. Vi mener, at det bedst sker ved byfortætning i udvalgte kvarterer, hvor borgerne selv er engageret i udviklingen. Og det bør ske i respekt for naboerne og uden udgifter for kommunen.

Ikke flere hovsa-projekter, tak
Som Liste T’s repræsentant har jeg hele vejen gået ind for den nuværende placering, og der er al mulig grund til at råbe vagt i gevær i forhold til den proces, som er sat i gang. Vi har haft hovsa-projekter nok i Dragør. Lad os følge udviklingen nøje, så vi ikke sætter flere hovsa-projekter i gang. Når først de grønne åndehuller er vekslet med byggeri, er der ingen vej tilbage.

Ebbe Kyrø
Medlem af By-, Plan- og Erhvervsudvalget, Social- og Sundhedsudvalget og Økonomiudvalget.