Dragør Kommunes kommunalbestyrelse har brug for at arbejde bedre sammen

Kære borger i Dragør Kommune og kære medkandidat til KV17,

En hård, sjov, lærerig og spændende valgkamp er nu ved at være slut, og det er tid til, at I borgere sætter jeres kryds på stemmesedlen. Det har været fantastisk givende at møde jer på gader og stræder, og jeg tror, at alle kandidater har haft samtaler, som har overrasket og endog forandret ens opfattelse af, hvordan verdenen ser ud i Dragør Kommune. Sådan har det
været for mig. Det har tillige været en god oplevelse at snakke med kandidaterne fra alle partier. Selv om vi ikke er enige om alt, og vi ikke alle bliver valgt ind, er det skønt at møde andre lokale kandidater, der interesserer sig for forholdene i kommunen. Tak for det.

Stærke indtryk fra borgerne
Skolerne optager de fleste borgere. Jeg har mødt adskillige rasende forældre, der har udtrykt, at de overvejer at flytte fra Dragør Kommune, hvis vi ikke gør noget nu! Jeg har mødt fortvivlede ældre, som ikke forstår, hvorfor de ikke kan få den hjælp, som de helt oplagt er berettiget til. Og så er den kollektive bustrafik igen og igen dukket op i diskussionerne. Hvorfor er det så svært at etablere en helt enkel løsning, der består i, at en bus kører rundt i kommunen og henter borgerne og derefter kører direkte til Metroen i lufthavnen? I Liste T vil vi gøre alt for, at vi får forbedret de kommunale ydelser – med virkning hurtigt i det nye år.

Det politiske samarbejde
I de seneste 4 år har ACOV lukket sig om sig selv og lagt så snærende bånd på hinanden, at der er kommet meget lidt konstruktivt ud af det. I 4 år i træk har ACOV lavet et budget uden Liste T. Vi har hvert år deltaget i nogle skinforhandlinger, og til sidst har ACOV bare sagt, at de alligevel ikke var interesseret i at forhandle videre med Liste T. For en måned siden besluttede ACOV et budget for 2018: Allerede efter andet møde spurgte vi, om ACOV igen ville forhandle på skrømt. Eller om de var reelt interesserede i, at Liste T deltog. Og denne gang meldte man klart ud, at lige gyldig hvad, så ville ACOV ikke forhandle med Liste T. Det piver vi ikke over i Liste T – det er en del af de demokratiske spilleregler – men vi har den holdning, at det politiske samarbejde kan trives på en helt anden måde, hvis alle partier brugte tiden på at samarbejde i stedet for at lukke nogen ude.

Samarbejdet i den nye kommunalbestyrelse
Liste T går til valg på at få samarbejdet i kommunalbestyrelsen til at fungere bedre, så vi kan træffe bedre og mere ambitiøse beslutninger. I vores øjne er det tåbeligt ikke at inddrage alle partier i beslutningerne. Og det er tåbeligt ikke på reel vis at inddrage Dragør Kommunes ressourcestærke borgere meget mere i beslutningerne. Moderne teknologi gør det muligt at inddrage mange flere borgere, end vi gør i dag.

Bred konstituering
Liste T ønsker en så bred konstituering som muligt, og derfor vil vi åbent forsøge at få alle medlemmer af den nyvalgte kommunalbestyrelse med i en konstituering. Vi ønsker ikke, at nogle få kommunalbestyrelsesmedlemmer skal sidde på sidelinjen i 4 år. Det er ikke konstruktivt for nogen, slet ikke Dragør Kommunes borgere.

Dragør har ikke brug for slagsmål om småtterier. Vi har brug for at holde sammen og tænke og handle på tværs – langsigtet og visionært. Liste T vil være garant for et godt samarbejde på tværs af hele kommunalbestyrelsen. Det lover jeg!

Med venlig hilsen
Peter Læssøe
Borgmesterkandidat
Liste T